Ångrengöring – Rengör alla ytor i ditt hem

Fördelarna med ångrengöringsmaskin

Det finns enorma fördelar med att äga en ångrengöringsmaskin för ditt hem eller företag. En ångrengörare kan användas för att rengöra alla ytor i ditt hem, golv, sängkläder, möbler, kök och badrum kommer aldrig att bli något än med hjälp av en professionell ångtvätt. Trägolv, laminat och klinkerplattor för att nämna några golvtyper städas mycket djupare med en ångtvätt kontra den traditionella moppen eller händer och knän teknik. Den rengör, desinficerar och torkar golvet på samma gång vilket gör det mycket lättare för dig. Den höga temperaturen av torr ånga kommer att döda alla bakterier och den största fördelen med att använda en ångrengörare är det är naturligt. Inga kemikalier behövs eftersom värmen i ångan kommer desinficera och döda alla bakterier. Inga kemikalier innebär inga rester eller skadliga gifter kvar, bara ett gnistrande rent hem för alla att njuta av. Ånga från en med överhettad vatten kan smälta bort fett, smuts och dödar samtidigt mögel, bakterier och allergener där de gömmer sig. Ångrengörare kommer helt förändra sättet vi städar genom att rengöra djupare, sundare och göra våra liv enklare.

ångmaskiner rengör alla slags ytor enkelt

Hur du rengör trägolv

  • Att städa trägolv har aldrig varit så lätt, det är ett enkelt 2 steg process . En ångtvätt på ett trägolv är helt säker och 100 % mer effektiv än en traditionell mopp.
  • Fyll din ångtvätt med vatten . Vi rekommenderar alltid destillerat vatten för att förlänga livslängden på din ångtvätt, men rent kranvatten går också bra .
  •   Anslut din ångtvätt och slå på den . Efter en stund bör den värmt upp och när ångtvätten är klar bör en lampa lysa för att visa att den är klar att använda. Fäst en ren trasa vid rätt munstycke. Helt enkelt dra reglarset bakåt och börja skura golvet och det blir renare än någonsin . Observera att ingen specifik trasa behövs en enkel ren kökshandduk kommer att göra jobbet bra. Kom ihåg att inte fokusera ångan på en plats för länge det kan orsaka skada på ytbehandlingen av golvet . Normal användning i en fram och återgående rörelse kommer att förhindra skador från att ske. Ditt golv torkar extremt snabbt eftersom det är så lite vatten är kvar jämfört med vanliga moppar .
Hur att rengöra en madrass & dödar dammkvalster?

Sova på en ren madrass hjälper dig att andas lättare och låter dig få en bättre nattsömn. Använda en ångtvätt är ett sätt att rengöra din madrass från dammkvalster och hålla den ren. En ångtvätt rekommenderas eftersom den använder mindre vatten och låter madrassen torka snabbare. Följ bara följande steg:

Fyll din ångtvätt med vatten . Vi rekommenderar alltid destillerat vatten för att förlänga livslängden på din ångtvätt men även kranvatten går bra . Anslut din ångtvätt och starta den . Efter en stund bör den ha värmt upp och när ångtvätten är klar en lampa börja lysa för att berätta din maskin är klar . Medan maskinen värmer upp kan du ta av alla sängkläder och lakan och se till att de tvättas i varmt vatten innan de sätts tillbaka. Bara tryck på knappen och rör munstycket i en fram och tillbaka rörelse och se till att inte stoppa i ett område för länge då du inte vill skada madrassen . Börja uppifrån och gå fram och tillbaka tills du når botten . Innan du vänder madrassen se till att rengöra de fyra sidorna av madrassen . När du gjort det utför samma uppgift på motsatt sida av madrassen. Låt madrassen torka lite innan du sätter tillbaka den på plats och bädda sängen med nytvättade lakan.

Hur man rengör kakel och klinkerfogar

Ångrengöring av ett klinkergolv kommer att göra så att det ser helt nya. En professionell ångtvätt kommer rengöra klinkerfogarna 10 gånger bättre än en person kan skura dem och det kan göras utan några kemikalier, bara vatten och på några ögonblick. Följ dessa enkla steg:

Medan maskinen värms upp kan du rensa golvet från möbler och prylar. Tillsätt detalj borste till slutet av ditt rör eftersom detta gör att du kan rengöra fogarna bäst . Detalj borstar finns i olika format och du vill vara säker på att börja med den minst slipande borsten först . Nylonborsten tenderar att vara den mjukaste och stålet tenderar att vara den tuffaste . Börja i ett dolt område först för att säkerställa korrekt användning och rätt borste . Placera spetsen på röret över fogarna och se när smutsen försvinner. När du är klar kommer du vilja ta en torr trasa eller mopp över plattan för att avlägsna överflödigt vatten . Ett standard kök kan vara klar på mindre än 30 minuter och lämnar fogarna rena som om de vore helt nya.

Artikel skriven av städare på Flyttstädning Stockholm