Rengöra Mässing – Snabb & Effektiv rengöring

Hur du rengör mässing

Om du har prydnadssaker etc. i mässing i ditt hem har du inget annat val än att lära dig att rengöra mässing för att behålla dess gyllene glänsande färg.

Mässing är inte en metall utan en legering av koppar, zink och några andra typer av metall. Mässingsobjekt blir missfärgade med tidens gång. Fett- och smutsavlagringar samlas lätt på föremål av mässing. Om du lär dig att rengöra mässing, kommer du att kunna återställa glansen och lystern på dina prydnadssaker.

Lär dig hur man rengör mässing

Först måste du bestämma och avgöra om du behöver rengöra mässingen eller inte. Du behöver inte rengöra mässing när den är missfärgad. Om du tycker om när mässingen oxideras och tycker att den ser mer tilltalande ut låter du den utveckla en missfärgning som du kanske tycker förbättrar utseendet. Men detta är inget alternativ för viss missfärgad mässing. I detta fall är en regelbunden rengöring ett måste.

Försök aldrig att rengöra mässing med sträva rengöringsmedel. Detta kommer att repa ytan. Avstå från överdriven rengöring om du inte vill skada mässingens yta. Om du vill få ett antikt föremål rengjort som är särskilt värdefullt och ömtåligt är det bättre om du lämnar in det för professionell rengöring istället för att skada det genom att prova olika huskurer.

Var noga med att se till att den person som du skickar objektet till kommer att rengöra det på rätt sätt. Ställ frågor om du är osäker på hur de kommer att gå tillväga.

Det är emellertid möjligt att rengöra mässing själv med tvål och vatten. Du kan blanda varmt vatten och milt rengöringsmedel eller flytande tvål och skapa en tvålblandning. Du tar bort det oljiga lagret och fett eller lätt smuts. Använd en mjuk trasa, doppa den ofta i blandningen och torka av föremålet. Om det finns känsliga gravyrer och komplicerade mönster där det är svårt att nå med fingrarna, tar du en mjuk tandborste för att nå. Var noga med att borsta så varsamt som möjligt.

Om du inte är försiktig med tandborsten, kan du skrapa ytan vilket kommer att se oattraktivt ut, särskilt om ditt objekt är antikt eller värdefullt.

Om du vill ta bort lack, kan du överväga att använda lackborttagningsmedel eller färgborttagningsmedel med hjälp av en pensel.

Vi hoppas att dessa tips hjälper dig att rengöra alla dina mässingsobjekt korrekt och effektivt!