Boka Flyttstädning

Du kommer att inse hur mycket mer tid och energi du sparar genom att låta oss ta hand om din flyttstädning.

boka stockholms bästa städfirma

Här kan du se en del av vår städning:

– Vi rengör både badrum och kök
– Vi rensar spisfläkt, ugn och diskmaskin
– Rengör insidan av alla skåp och lådor
– Torkar utsidan av skåp, lådor och apparater
– Vi torkar alla plåtar, dörrar, karmar och dammtorkar väggar
– Rengör alla takfläktar och lampkåpor
– Sopa och torka alla hårda golvytor
– Dammsuger alla mattor & tar bort alla spindelnät
– Rengör utsidan av dörren
– Borstar rent områden utanför dörren och ta bort smuts

– Och mycket mycket mer.
Ring oss på 010-1647900 för offert.

utrensning av möbler och att slänga grovsopor

Utrensning av möbler – hur man gör sig av med skrymmande grovsopor

Vare sig du flyttar till ny bostad, mindre bostad eller renoverar kan sådana stora projekt leda till att du vill rensa ut gammalt bråte. Även om småprylar kan ta längre tid att gå igenom är det stora sakerna som kan ge den största huvudvärken. Apparater, möbler och byggmaterial – sådant som är svårt att lyfta – kan vara svårhanterligt.

Det finns flera möjligheter för hur skräp kan hanteras. Du kan naturligtvis transportera det till soptippen själv om du orkar lyfta tunga saker och har en stor bil. En annan möjlighet är att boka grovsopshämtning som erbjuds av de flesta sophanteringsföretag. Du kan kontakta dem för ett möte.

Slänga grovsopor

Om volymen av bråten är för stor att ställas ut på trottoaren eller din sophämtare inte erbjuder grovsopshämntning, kan du hyra en container av något företag som hyr ut sopcontainrar. Sådana företag kommer överens med dig om leverans- och hämtningsdatum av containern. Allt du måste göra är att fylla den inom överenskommen tid. Om du inte har tid eller möjlighet att bära ut bråten till en containern finns det företag som bär ut bråten och kör bort den åt dig.

Det finns även firmor som sköter allting runt sophämtningen – hjälpmedel, arbetskraft och uppstädning efter de flesta typer av ofarligt avfall, inklusive apparater och möbler. Dessa företag tar hand om bråten snabbt så att du slipper ha en stor hög framför huset tills hämtningen sker.

Slänga möbler

Vad beträffar möbler ska man komma ihåg att vissa företag kan vägra ta madrasser och liknande där det funnits vägglöss. Även om man använt kemikalier för att bli av med dem kan sådant skräp kräva specialhantering.

När du väljer ett sophämtningsföretag finns det några saker att tänka på. Det första är att välja ett företag som gör sortering och återvinning. Vissa företag undviker att dumpa upp till 60 procent av dina grovsopor på soptippen genom återvinning och bortskänkning. Alla företag gör inte detta, så det är information du får fråga om eller leta efter på deras hemsidor.

När du anlitar professionella, kan du vara säker på att oljor och kylvätskor från apparater kommer att hanteras på ett miljövänligt sätt. Kom ihåg att när du anlitar ett sophanteringsföretag kommer det lagligen överta ägandet och ansvaret för dina gamla saker. Företag som hämtar grovsopor, apparater och möbler kan lätta på stressen genom att göra det fysiska arbetet åt dig.

Kontakta vår städfirma i Stockholm om du vill få hjälp med flyttstäd till billigt pris!

Rengöringstips och trix från en städfirma med städproffs

Snabba och enkla städtips från en rekommenderad städfirma

På grund av det faktum att många verkar leva knökfulla liv, från jobbkrav, barn, volontäruppdrag och allt mellan himmel och jord, så kommer det inte som en överraskning att städning är det, som i de flesta fall, snabbt hamnar längst ner på prioriteringslistan.

bäst städpersonal hos vår städfirma i stockholm

Men att hålla ett rent hem är dock lika viktigt som att tjäna in pengar för att behålla det, och det är därför nödvändigt att hitta ett sätt att hålla städningen av hemmet på en god nivå. För er som letar efter olika sätt som gör att man kan njuta av lyxen av rent hem utan att måsta spendera all den tid och stå ut med allt det krångel som vanligtvis är förknippad med städning, så lyssna, det finns fortfarande hopp för er. I den här artikeln kommer vår städfirma i Stockholm att redogöra för några snabba och enkla städtips. Dessa tips kommer från våran proffsiga städpersonal som hjälper dig att ta hand om dina minsta prioriteringar, utan att kompromissa de som ligger i topp.

Steg 1 – Ytterdörren och entré

Stig utomhus och öppna sedan ytterdörren med nya ögon, som en gäst. Det man ser från dörren in i huset kommer att vara det första intrycket som någon får stående i dörren. Försök att plocka undan alla skor, ryggsäckar och jackor från denna vy. Fundera även på om du ska investera i en hallmöbel som kan lösa alla tre nyss nämna problem beroende på utseende. En garderob i närheten kan också vara en bra idé. När detta är klart gör ditt bästa för att upprätthålla det.

Steg 2 – Badrummet

Investera i en förpackning med olika rengöringsmedel för badrummet och följ instruktionerna. Använd Ajax på speglarna, toalettbordet, badkaret och i tvättstället. Ta sedan en minut för att skrubba toaletten. Torka av sitsen och toalettstolen med de pappershanddukar som du använt till att rengöra tvättstället. Använd annat papper för att få upp eventuellt hår eller damm i hörnen eller vid basen av toalettstolen. Töm papperskorgen. Se till att rena handdukar finns tillgängliga och tvätta de som är använda.

Steg 3 – Vardagsrummet

Gå till ditt sovrum och hämta en tom tvättkorg. Gå tillbaka till vardagsrummet och släng i allt som inte hör hemma där, i korgen. Sätt in all disk i diskmaskinen. Ställ sedan tillbaka alla sakerna i tvättkorgen på de platser de egentligen ska vara. Om du har kort om tid så kan du alltid gömma korgen i sovrummet icke urplockad till ett senare tillfälle. Sätt iordning eventuella tidningar och magasin samt damma ordentligt i hela rummet, inklusive all elektronisk utrustning och bordsytor.

Steg 4 – Städrutin

Nu när du fått grepp om den mer grundläggande städningen så är det nu endast upp till dig att hålla rutinen. En bra idé är att städa undan alla saker få fort du är klara med dem, det är en bra städrutin det. Se till att du satt in all smutsig disk i diskmaskinen och plockat upp alla saker som ligger på fel ställe innan du går och lägger dig. Du behöver inte sopa golven varje kväll med det är en bra idé att försöka få in en rutin att göra det en gång i veckan. Detsamma gäller för dammsugning. När du hållit dig vid dessa rutiner länge nog så kommer det gå av bara farten för dig, och du kommer förmodligen inte ens komma ihåg hur det var med smutsig disk eller med smutsiga kläder i vardagsrummet.

Flytta tunga föremål – Piano, biljardbord etc.

Vem kan du lita på då du ska flytta ditt piano, antikviteterna eller biljardbordet?

Att flytta speciella och tunga föremål kan vara komplicerat. Många gånger planerar man att låta familjen eller vännerna flytta föremålet eftersom man tror att det är ett lätt jobb. Men även om det låter som ett litet jobb så är det ett arbete som kräver ett proffs, som både är erfaren och vet hur man hanterar en sådan särskild flytt.

Faktiskt så borde alla pianoflyttar bara utföras av certifierade pianoflyttare. De har de nödvändiga redskapen för att se till att pianot flyttas på ett säkert sätt. Många gånger då man frågar sin flyttfirma om de har pianoflyttare så svarar de ja, men är de inte certifierade så kanske inte ditt värdefulla föremål blir flyttat säkert. Det finns vissa verktyg och redskap som en certifierad pianoflyttare använder för att garantera säkerheten av ditt kära instrument.

flytta piano och andra tunga föremål

Det samma gäller om du ska flytta antikviteter som du tycker om eller ett fullstort biljardbord. De kräver också erfarna flyttare som har de rätta verktygen och redskapen för att kunna garantera en säker flytt. Många gånger får man betala extra avgifter för dessa sorters flyttar, samt en lägsta kostnad eftersom det ofta bara är en eller två saker man behöver särskilda flyttare till. Men den säkerheten och tryggheten man får på köpet med en erfaren och specialiserad flyttarbetare väger enkelt upp det kostnaden. Talesättet ”man får vad man betalar för” blir särskilt aktuellt i detta sammanhang. Det finns ingen garanti för att dina skatter anländer säkert till den nya adressen med oerfarna flyttare. Att flytta piano, antikviteter och biljardbord är komplicerat.

När du ringer och ber om offerter för din pianoflytt så se till att du samtidigt kan berätta exakt vilket sorts piano det handlar om (d.v.s. spinett, klassiskt, liten flygel eller fullstorflygel etc.). Då du ska flytta en antikvitet så berätta vilken sort och form den har så flyttfirman kan bestämma om det kommer att behövas särskilt paketeringsmaterial. Slutligen om det gäller ett biljardbord så ta reda på hur stort det är. All denna information är oerhört viktig samt vart föremålet står för att få en riktig offert (det vill säga om det ska flyttas en eller flera våningar). Att berätta allt detta hjälper flyttfirman bestämma hur mycket personal och vilka sorts redskap som behövs till flytten för att garantera en säker på- och avlastning. Kom ihåg att vissa saker kan behövas selas ner eller upp, och vissa flyttfirmor inte längre utför sådana flyttar på grund av olycksrisken. En bra flyttfirma kan hjälpa dig att göra den bästa planen för din flytt till det bästa priset och med det bästa skyddet för dina särskilda skatter.

Så får du bort kalkavlagringar enkelt

Om du någonsin har använt en städfirma i Stockholm för bra flyttstädning eller för att komma och piffa upp ditt hus eller lägenhet genom visningsstädning. Kommer du utan tvekan blev du imponerad av de många olika sätt de använder för att städa ditt hem effektivt och grundligt. Dessa städerskor har en talang som att gör att deras arbete ser lätt ut.

Tips på hur man tar bort kalkavlagringar

Många människor tycker att kalkavlagringar är frustrerande och svåra att städa bort. Genom att lära sig några städtips, kan du lätt bli av med kalkfläckarna med mycket mindre slit och hindra dem från att komma tillbaka.

så får du enkelt bort kalkfläckar och kalkavlagringar

Kalkavlagringar skapas när vattnet har en hög mineralhalt. Det hindrar tvål från att ge ett bra lödder och det torkar ut huden och kan bilda avlagringar som täppa till avloppet.

Kalkavlagringar ökar även mängden tvål som fastnar på handfat, duschväggar och kan även orsaka permanenta fläckar. Städerskor använder ofta de allra bästa rengöringsprodukterna och verktygen på marknaden för att bli av dessa fula och skadliga kalkavlagringar.
Läs mer…

Städa badrum – Så rengör du toalett, dusch och badkar

Badrummet är det mest försummade rummet i huset speciellt när det kommer till rum som är smutsiga och svåra att rengöra. Oberoende på storleken på ditt badrum är formeln fortfarande den samma, och oavsett vilket skick badrummet har måste du gå in med en utgångspunkt som du skulle med alla andra rum i ditt hus. Här går vi igenom steg för steg hur du städar ditt badrum, där vi börjar med handfat, toalett, dusch, badkar, golv och en enkel grundläggande rengöring för att få rutin i din städning.

Tips för rengöring av ditt badrum

Rensa bort alla saker på bänkar, ta bort hårprodukter såsom hårspray, kam och borste etc.Borsta bort eventuellt hår smuts eller skräp på bänken och sätt sakerna i skåpet under handfatet det ger dig en fri yta för att torka och rengöra.

så rengör du hela badrummet. Städtips för toalett, dusch och badkar

Spraya din spegel med fönsterputsmedel och rengör spegeln. Spraya sedan din bänk med rengöringsmedel och ta en ren trasa och börja torka av bänken och stänk på kaklet, spraya insidan av handfatet och torka av efter rengöringen av blandare och kran är klart.
Läs mer…

Bilvård – Tvätta bilen tips

Tips för bilrengöring enkelt förklarade

Ibland så kan tips för bilvård vara helt enkelt sunt förnuft, medan du andra gånger kan behöva vara lite mer påhittig. Vi vill alla ha en ren bil, i alla fall så vill de flesta av oss det. Det finns vissa dock som tror att en bil är ett förråd för skräp, gamla tidningar, gammalt godispapper och en värd för massa andra saker jag inte vill gå in på.

Bilvårdsprodukter för bilvård

tips på smart bilvård. tvätta bilen som ett proffs

Kanske kommer nu några av dessa biltips för att hålla din bil ren vara tips av rätt och slätt allmänt bondförnuft, men det är dessa som verkar vara de mest ignorerade. Du behöver inte leta efter exklusiva rengöringsprodukter, då det för det mesta räcker med lite vardaglig arbetsinsats. Å andra sidan, så kan du kanske vara i behov av några tips att ge vidare till en tonåring som får använda familjebilen om han eller hon rengör den först, och detta kanske är något de måste göra veckovis. I så fall kommer här några rengöringstips som är några av de mest grundläggande.
Läs mer…

Fönsterputs för företag – Få hjälp att tvätta fönster

Vi utför fönsterputsning för företag samt privatpersoner!

Beroende på vad ni beställt tvättar vi era fönster in- och utvändigt samt mellan. Självklart tar vi med oss medel och utrustning som krävs som för att utföra arbetet. Om det krävs en lång stege och/eller långa skaft för att kunna rengöra ordentligt ser vi helst att ni upplyser oss om det vid beställning av tjänsten.

Fönsterputsning företag
Nytvättade fönster gör ett bra intryck!

 

7 skäl varför du ska anlita en professionell flyttfirma

När du flyttar ut, kommer de flesta mäklare eller hyresvärdar göra en besiktning. Besiktningen görs för att se till att du lämnar lägenheten i samma skick som du mottog den. Det innebär så väl städning som underhållsmässigt.

Städningen är en stor del som kontrolleras på besiktningen så de flesta skulle anlita en professionell flyttstädningsfirma. Det är klart att det går att göra det själv men här är några anledningar till varför du allvarligt bör överväga att anlita en professionell flyttstädningsfirma.

7 skäl till att anlita en städfirma

1. Spara tid

Flyttstädningsfirman kommer att spara dig massor av tid. Ett dedikerat team av städare kommer in och rengör huset eller lägenheten på några timmar. Du behöver inte vara där för att övervaka arbetet, så att du kan koncentrera dig på annat.


Läs mer…

Stryka – En guide om strykning

Fuskguide för strykning

Om du är som jag, och avskyr att stryka men inte vill att din familj ser skrynklig ut, hur gör du? Till att börja med kan du läsa tipsen nedan. Även om du bara följer några av dem kommer att du att slippa slava med strykningen i flera timmar.

strykning symboler

Välj kläder som inte behöver strykas. Minska på bomullsskjortor och sängkläder som, enligt min mening, är det enda som egentligen behöver strykas. Överbelasta inte tvättmaskinen och centrifugera dina kläder med en långsammare hastighet. Detta gör att tvätten inte kommer att vara så skrynklig när du tar ut den ur tvättmaskinen.

Använd sköljmedel i sista sköljningen. Eller tillsätt ett par matskedar vinäger om du vill ha ett miljövänligare alternativ. Du kan skaffa speciella sköljmedel för mindre skrynklig tvätt. Det kan hjälpa lite extra, men inte förvänta dig inget mirakel.


Läs mer…