Så får du bort kalkavlagringar enkelt

Om du någonsin har använt en städfirma i Stockholm för bra flyttstädning eller för att komma och piffa upp ditt hus eller lägenhet genom visningsstädning. Kommer du utan tvekan blev du imponerad av de många olika sätt de använder för att städa ditt hem effektivt och grundligt. Dessa städerskor har en talang som att gör att deras arbete ser lätt ut.

Tips på hur man tar bort kalkavlagringar

Många människor tycker att kalkavlagringar är frustrerande och svåra att städa bort. Genom att lära sig några städtips, kan du lätt bli av med kalkfläckarna med mycket mindre slit och hindra dem från att komma tillbaka.

så får du enkelt bort kalkfläckar och kalkavlagringar

Kalkavlagringar skapas när vattnet har en hög mineralhalt. Det hindrar tvål från att ge ett bra lödder och det torkar ut huden och kan bilda avlagringar som täppa till avloppet.

Kalkavlagringar ökar även mängden tvål som fastnar på handfat, duschväggar och kan även orsaka permanenta fläckar. Städerskor använder ofta de allra bästa rengöringsprodukterna och verktygen på marknaden för att bli av dessa fula och skadliga kalkavlagringar.

Även om många stormarknader och butiker säljer rengöringsprodukter som kan ta bort kalkavlagringar så finns det också hemgjorda medel som är ofta lika effektiva, oändligt mycket billigare och miljövänligare.

Två av de bästa ämnen som du kan använda som ett hemmagjort rengöringsmedel på grund av deras hög surhetsgrad är vit vinäger och citronjuice. Använd någon av dessa på full styrka och deras naturliga syra bör ta bort och lossa kalkavlagringen från nästan alla ytor.

Om vinäger eller citron inte verkar göra susen, kommer är här ett annan knep som du kan testa. Blanda helt enkelt en kopp ättika eller citronsaft med halv kopp borax eller bakpulver. För att säkert kombinera två ingredienser, lägg pulvret i en skål eller kopp. Häll långsamt vätskan i pulvret och rör väl tills det blir en pasta.

Applicera pastan du just har skapat på kalkavlagringen med en handske eller spatel. Låt det stå i tio till femton minuter. När pastan har haft en chans att mjuka upp fläcken, skura det med en svamp eller borste. Om fläcken inte helt har försvunnit, gör en till sats och upprepa processen.

För att förhindra att kalkavlagringar upprepas, bör du göra det till praxis att torka områdena badkar, dusch och handfat med en torr handduk efter varje användning. Det tar inte mer än några sekunder och kommer snart att bli en vana.

Om ditt badrum eller kök har många kalkavlagringar så kan du ringa en städfirma som kan komma och städa regelbundet så att du har ett skinande rent hem. Inte bara kommer de ta bort alla spår av dessa besvärliga fläckar, de kommer också att vidta förebyggande åtgärder för att säkerställa att platsen är strålande.