Städa badrum – Så rengör du toalett, dusch och badkar

Badrummet är det mest försummade rummet i huset speciellt när det kommer till rum som är smutsiga och svåra att rengöra. Oberoende på storleken på ditt badrum är formeln fortfarande den samma, och oavsett vilket skick badrummet har måste du gå in med en utgångspunkt som du skulle med alla andra rum i ditt hus. Här går vi igenom steg för steg hur du städar ditt badrum, där vi börjar med handfat, toalett, dusch, badkar, golv och en enkel grundläggande rengöring för att få rutin i din städning.

Tips för rengöring av ditt badrum

Rensa bort alla saker på bänkar, ta bort hårprodukter såsom hårspray, kam och borste etc.Borsta bort eventuellt hår smuts eller skräp på bänken och sätt sakerna i skåpet under handfatet det ger dig en fri yta för att torka och rengöra.

så rengör du hela badrummet. Städtips för toalett, dusch och badkar

Spraya din spegel med fönsterputsmedel och rengör spegeln. Spraya sedan din bänk med rengöringsmedel och ta en ren trasa och börja torka av bänken och stänk på kaklet, spraya insidan av handfatet och torka av efter rengöringen av blandare och kran är klart.

Nu när handfatet och bänken är rena, spraya utsidan av handfatsskåpet och torka av det tillsammans med basen av skåpet eftersom det tenderar att byggas upp med smuts där. Nu när du är med rengöring av handfatet kan du ställa tillbaka rengöringsprodukterna du vill ha där.

Nu ska du spraya toaletten med allrent. Spraya både över och undersidan av locket och häll nu rengöringsmedel för toaletten och toalettstolen och borsta ur toan. Återigen ta din borste och borsta under toalettstolens kant tills den är ren. Ta din trasa och torka av toaletten där du har sprayat.

Efter det torkar du av alla de sprayade områdena och torkar bakom toaletten. Ta sedan din trasa och torka runt golvytan där toaletten är monterad i golvet. Lägg extra uppmärksamhet runt basen och på sidorna av toaletten eftersom torkade urinfläckar brukar byggas upp kring dessa områden.

Om det finns några fönster och persienner i badrummet gå vidare till dem och rengör dina fönster och fönsterbänkar med ditt fönsterputsmedel. Damma dina persienner om du har några.

De flesta moderna badrum idag kommer med en dusch och ett badkar. Så nästa moment vi kommer att städa är duschen. Vi använder en städprodukt som är desinficerande.

Spraya duschen med en desinficerade rengöringslösning, börja med att spraya väggarna och torka dem. Använd en kvalitetsprodukt så att du inte behöver skrubba, utan bara behöver torka av. Torka även rent blandaren och reglagen.

De flesta duschar har en glasdörr som behöver göras rent så att tvålrester och kalk försvinner. Ta en svamp som du blöter ordenligt, spraya fönsterputs, gnugga rutan och torka av med en handduk. Spraya rutan med fönsterputs igen och putsa rent med papper.

Spraya golvet med allrent, du kommer att behöva böja dig ner för att göra rent golvet ordenligt. Spraya och torka. Jag rekommenderar att använda en handduk när du rengör dusch och badkar för att kunna torka större område i ett tag men det går lika bra att använda en trasa eller en tvättsvamp.

När jag städar badkaret så tycker jag att det är lättare för ryggen att städa det när jag står i det. Spreja och torka väggarna på badkaret en i taget och sen större delen av botten. När du är klar med det kliver du ur badkaret och sprayar och torkar sista biten.

För att avsluta städningen så torkar du listerna, strömbrytare och dammsuger och skurar golvet.

Och nu har du ett rent och fint badrum igen!

Mer städtips från vår städfirma i Stockholm hittar du i städbloggen!